Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2023 10:27 - Черния маг и бялата змия
Автор: martiniki Категория: Други   
Прочетен: 2413 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 заради Таня 

Черният маг живееше в обикновен двустаен апартамент на деветия етаж в един стандартен жилищен блок. Апартаментът беше на баба му - станал почти напълно неин след кончината на съпруга и, който през целия си съзнателен живот, близо трийсет и пет години, работеше, за да изплати същия безценен апартамент. Майката и бащата на Виктор - това беше рожденото име на черния Маг, работеха от петнайсет години в чужбина, което ще рече, откак Виктор стана на две години. Бяха го оставили на грижите на всеотдайната му баба, която колкото и да се стараеше, не успяваше напълно да замести родителите и неродените му брат и сестра. Виктор растеше бързо и безпроблемно. Когато стана на тринайсет, изневиделица дръпна на ръст и се превърна в едно високо мършаво момче, което се обличаше изключително в черно. Поредицата за Хари Потър беше вече написана и Виктор си купи една по една всичките книги. Четеше. Четеше от малък. Четеше много и с пълно отдаване на историята. До пълно изгубване в сюжета. Харесваше лорд Волдемор и тайно се отъждествяваше с него. Знаеше за сърцето си, че е меко и жалостиво, но много искаше да е твърдо като камък и черно като мрак. Едно гранитно сърце, или гранатово?..Не беше сигурен точно кой камък беше по-твърд по скалата на Моос, но със сигурност не искаше това топло и обичливо сърце, което носеше. Искаше да го наточи, да го заостри, да го изкове в огън…Да не се плаши от побойниците в училище и да не се свива никога вече. Да не се тревожи за баба си и за родителите си, да не му е мъчно за уличните котки и кучета, да е силно и кораво сърце, което да го преведе без усилие през житейските бури и трудности. Не беше лесно, колкото и да опитваше Виктор да подражава на лорд Волдемор, докара го само до някаква слаба пародия във външността. Никак не беше зловещ и котките още се умилкваха около дългите крачоли на черните му дънки. Особено една котка, която го причакваше всеки ден на връщане от училище. Беше чисто бяла. Тънка и грациозна, почти мършава и така внезапно се появяваше, както и изчезваше. Потъваше в земята. Котка-змия. Бялата змия. Неговата змия. Така я кръсти Виктор - Уайт снейк и като захладня взе да я пъха на топло под якето си. Носеше я до вкъщи точно отляво, до сърцето, и я пускаше пред блока, където тя моментално изчезваше. Само космите по крачолите и най-вече по тениската му, бяха доказателство за съществуването и. Бялата змия придружава Виктор почти цяла година от училище до вкъщи, обикновено скрита под черната му дреха. Не я беше чул да мяука. Невъзможно тиха котка се оказа. Понякога си мислеше, че в прескочила  от някоя от многобройните книги, които четеше и че никой друг не я вижда. Нито съучениците, нито дори баба му, която понякога мърмореше срещу белите косми по дрехите му, та Виктор не се решаваше да  прибере Бялата змия вкъщи.  Котката изчезваше мистериозно пред входа на блока, за да го чака на другия ден на обичайното място по пътя му.

Сега сигурно приказката очаква да напиша, че един ден котката проговорила на английски с чист хогуортски акцент и признала на Виктор, че е преобразената любима змия на лорд Волдемор или пък, че друг един хубав ден се превърнала в сияйна девойка, с която Виктор щастливо продължил по пътя си…Нищо подобно! Един ден котката изчезнала както се била появила - не очаквала момчето пред училище и не го придружила до дома му. Преобразил се Виктор - от черен маг в бял магьосник. Изправил рамене, облякъл бял екип и се записал в секцията по баскетбол в съседното училище. Виктор се смирил със сърцето си - все така меко, обичливо и милостиво. Книгите завинаги останали негови близки приятели, котките и кучетата все така го намирали свой човек, а той вече не се страхувал да бъде такъв. Сам на себе си свой. Верен на сърцето си.




Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. donchevav - Обичта и добротата винаги побеж...
24.10.2023 08:33
Обичта и добротата винаги побеждават! А за доверието и привързаността на котките, особено на любимите ми бели - ех, многотомни романи бих могла да изпиша! Но нито един от тях не би могъл да се сравнява с тази чудна приказка! Белият гълъб, бялата лястовица, бялата котка - символ на мира и надеждата в душата, на магичното добро, което живее и у най-черния маг, и което, докоснато с обич, взема връх и утвърждава светлината на човешкото.

Благодаря ти, мила Доре!
Твоят разказ ала приказка, ала фентъзи, звучи като дълбокомъдрена притча - и стопля!
Прегръдка, приятелко!
цитирай
2. martiniki - donchevav - не бях писала отдавна приказка,
24.10.2023 13:18
особено по зададена тема, трябва да публикувам и другите, които съм писала поради конкурс, тогава конкретно ми трябваха едни пари, но уви, естествено, щом става дума за пари, мене ме нема в целата схема :)
С безкрайно плитките си познания по Хари Потър, покрай децата - синът ми си поръча книгите на английски преди десет години, още са у дома три тома, реших, че мога да напиша някак съвременна приказка. Благодаря ти за прочита! Бъдете здрави и добро да ви стига, Вени!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: martiniki
Категория: Други
Прочетен: 5819310
Постинги: 1127
Коментари: 15483
Гласове: 55739
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930