Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03 08:35 - Скапаната ни правосъдна система ли създаде Нотариуса и Еврото или обратното?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 122 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.03 15:02


 https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/bomba-ot-sin-na-soc-velmozha-koy-darzhi-sada-u-nas-556154.html

Прочетете какво говори синът на бившия председател на НС от времето на Живков, Станко Тодоров.

Когато една система има големи луфтове, все ще се намери някой, който да ги запълни.


Простичко казано, когато една система не работи както трябва, все ще се намери някой, който да се възползва от това и да направи системата ДА РАБОТИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ НЕ КАКТО ТРЯБВА.

Всички магистрати трябва да получат жълт картон от обществото. На тях трябва да им се забрани да контактуват по служебни теми извън сградите, в които правораздават.

Трябва да подбират хората, с които контактуват извън служебите си ангажименти и да декларират всякакви опити на трети лица, за въздействие върху тях.

Деянията, свързани с погазването на тези простички правила, трябва да се криминализират в НК.

Магистратите в най-голяма степен имат нужда да се ВЪЗСТАНОВИ ДОВЕРИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО КЪМ ТЯХ. Но това няма как да стане, ако замесените в тези скандали не бъдат изчистени от системата, като им се забрани да упражняват правото като професия. Нека да отидат на село, да завъдят стадо с кози, да гледат кокошки, да сеят марули и репички. Нека се приземят малко, защото тази разруха трябва да бъде спряна. За духовната разруха говоря, разбира се, защото тя е в основата на съществуването и на материалната разруха.

Ето ви пресен пример за това как "работи" системата. И забележете, не е задължително да има корупционни практики, замесени трети лица, които профитират от познанствата си със съдии и други магистрати. Давам ви елементарен пример за МУДНОСТТА в работата на съдебната система.

Вчера стана ясно, че отново няма ход на делото, във връзка с катастрофата на автобуса в Искърското дефиле. ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ - МИНАХА 6 ГОДИНИ, А ДЕЛОТО ОЩЕ НЕ Е "ТРЪГНАЛО"!!! ЗА КАКВО ПРАВОСЪДИЕ МОЖЕМ ДА ГОВОРИМ, АКО ТОВА ПРАВОСЪДИЕ ДОЙДЕ, АКО ИЗОБЩО ДОЙДЕ, СЛЕД КАТО ИЩЦИТЕ СА ВЕЧЕ УМРЕЛИ ОТ СТАРОСТ! И защо го правят това влачене на делата? Защото не отговарят пред никого. Ето затова. Защото не им пука. Защото на тях не им плащат за решени дела.

Ние, Суверенът, очакваме нещо да се промени към по-добро и всички скапани държавни системи да вземат да се САМООПРАВЯТ, пък дори и бавно и постепенно. Надяваме се на чудо. Надяваме се Ламята сама да отсече главите си. Знаем, че това никъде и никога не се е случвало досега, но въпреки това, като доказали се идиоти, се НАДЯВАМЕ да се случи. Излизат какви ли не информации за невероятна политическа корупция, за схеми за преразпределение на националното богатство, схеми, които сриват всякакво доверие в институционалността като такава, а хората, които са замесени в тях, онези наглеци на високи постове, недосегаемите, дават интервюта, все едно, че нищо не се е случило. Без капка срам, без никакво чувство за отговорност към тези, които ги хранят и поят и са им дали възможност да практикуват обществено значими професии и да бъдат на такива високи позиции.

Критична маса хора ни трябват, ако искаме разложението в обществото да не ни попилее окончателно. Критичната маса не може да ни свърши работа, ако е съставена от лумпени и кресливи пубери, такива, каквито Любена беше събрала преди години в полза на Гешев. Тези пъпчиви деца не знаеха за какво са там. Срещу един сандвич те могат да охулят всеки. Трябва ни интелигентна критична маса - образована и мотивирана да промени бардака, в който се е превърната страна ни.

Нека да си спомник какво са казвали аварските пленници и бежанци, на хан Крум, след поражението на тяхната държава от франките. Става дума за причините за разпадането на държавата им. Те франките са се възползвали от този разпад. Тоест, не че франките са били толкова силни, колкото аварите са били вече отслабени.

Скапването на държавата идва от използването на служебното положение за лични цели и деморализирането на цялото общество, че ТАКА СЕ ПРАВИ, ЧЕ ТАКА РАБОТИ СИСТЕМАТА. Не, не трябва така да се прави. Не това е начинът, освен ако не искаме наистина да съсипем окончателно обществото, в което живеем. Време е моралът да се възстанови. Добрият морал.

За да стане това, освен критична маса хора, се иска СУВЕРЕНЪТ ДА НАМЕРИ НАЧИН, ДА НЕ ДОПУСКА НЕМОРАЛНИ ХОРА ДО ВЛАСТТА и ако все пак сгреши с някакъв прикрит бандит или някой излезе политически плазмодий, ДА ИМА ВЪЗМОЖНОСТ БЪРЗО ДА ПОПРАВИ ГРЕШКАТА СИ И ДА МАХНЕ ОТ ВИСОКАТА ПОЗИЦИЯ ВСЕКИ БОКЛУК, КРАДЕЦ ИЛИ ИЗМАМНИК.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3249766
Постинги: 6941
Коментари: 4327
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930