Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2022 09:19 - Пролетни продължения с удължения
Автор: martiniki Категория: Други   
Прочетен: 1197 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 26.03.2022 13:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Трети ден е пролетно временцето, от 24 март застъпи по нашенски ширини и дължини така чаканата пролет и преобърна света за нула време...Вятърът който я довлече преджобва всички мисли и дръвчета, опитва се да насмете тревогите и опасенията - много е буен, поривист и отривист също! Като развилнял се пианист е - свири по всички клавиши на слънцето и се рони в блясъка сливов цвят...Красота е пролетта! СИнева и необят! 

В моята импровизарана работилничка се завъртяха разни бабички - мънички такива, излюпени между пилците, петлите и кокошките - съвсем  непреднамерени и все пак неслучайни - или случайни - доколкото случайност е другото име на Бог - в това вярвам :)

image




image

тази повлече хорото ...


image
а тази е благовещенка! 






image яката бабуся я накиприх много, но така или иначе ми прилича на грозновата гръцка баба от северен остров, или на италианска островна бабиера! не знам - има нещо солидно в нея, покрай море ще да е расла ...малко напомня баба Маня от "Елки" 

image

двете ми сръдливи ангелчета са от двайсет и четвърти март...Не мога да направя весели засега, все им извивам устичките

image

Много си играх с обувките - реших, че трябва да са обути! Половин ден се пипках да спретна десетина чифта обувки, които накрая замязаха на пантофи...Не съм особено доволна и малко съжалявам, че самите фигурки не оставих бели...С обувките ще има още занимавка


Петлите и кокошките си се увеличават, мисля, че вече стават за един по-големичък кокошарник...Някой ден ще има направя сборна снимка! Снимка на випуска - пролетни петли и кокошки 2022 г.


image

тази леличка до лалето е изцяло папиемаше - мноого работа, мноого бавно съхна, но съм доволна как се получи едната и китка - около два часа работа да и направя всички пет пръста и сега ми напомня малко на баба Шура от "Любов и гълъби" - поне в танца! 

image

image





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. shveik5 - Не можем напълно се откъсна от гр...
28.03.2022 10:17
Не можем напълно се откъсна от грешния свят, в който за щастие и нещастие /в различни пропорции за всеки от нас/ сме се намерили, но можем да си направим един наш си, невинен, за да ни е уютно и комфортно и не само на тебе, а и на такива заблудени електрони като мене, дето като минават от тук, под въздействието на някакво рядко срещащо се магично/магнитно привличане, значително забавят скоростта си, захласнати и запленени от чистота на атмосферата и пъстрото въображение на автора. Поздрави, Марти, за бабИрека, като един вид на оная баберка, на която аз съм чувал по нашия край да й казват баберек . Щото за мен в спомените ми баберека беше най- зрелите зърна останали след беритбата на лозето, пропуснати, изпуснати, но събрали цялото слънце до последно, в най-хубавите и най-сладки чепки с по няколко зрънца, но -кехлибарени.
цитирай
2. martiniki - Привет! Много интересно съвпадение - влизам тук да си пейстна един отрязък
28.03.2022 11:00
и гледам - Швейк! Драго ми е! По това време трябва да съм по лозя, но такива години се стекоха, че този март си преседях основно вкъщи и в крайна сметка имам си вече пълен кокошарник мартенски кокошки и петли! "БабирЕК" е добра находка - много точно си го рекъл бабирека! Ето го и откъса -
"Малко са честните хора днес, госпожа Мюлерова. Сигурен съм, че и господин ерцхерцогът Фердинанд в Сараево не е очаквал такова нещо от човека, който е стрелял срещу него. Видял навярно някакъв господин, па си рекъл: „Виж какъв добър гражданин, как вика само ура.“ А всъщност господинът го застрелял. Колко ли куршума му е шибнал?

— Вестниците пишат, ваша милост, че господин ерцхерцогът станал на решето. Оня, убиецът, изстрелял в него всичките си патрони.

— Тая работа става много бързо, госпожа Мюлерова, страшно бързо. За тази цел бих си купил броунинг. На глед е като играчка, но с него за две минути можете да изпозастреляте тъкмо двайсет ерцхерцози, без разлика дали са кльощави или дебели. Макар че, между нас казано, госпожа Мюлерова, дебелият ерцхерцог се улучва много по-сигурно от мършавия. Спомняте ли си как на времето португалците застреляха краля си[10]. И той беше такъв дебел. То се знае, че царят няма да бъде мършав. Аз, значи, отивам в пивницата „При чашата“. Ако някой дойде и поиска мишеловеца, за който взех капаро, кажете му, че го държа в кучкарника си в провинцията, че съм му рязал ушите наскоро и затова не бива да се превозва, докато не заздравеят, защото може да настинат. Ключа оставете на портиерката."
цитирай
3. shveik5 - Велик е Швейк!
01.04.2022 00:07
"Малко са честните хора днес,“….бих казал - и днес, само един е!
цитирай
4. martiniki - за жалост
03.04.2022 07:03
все по малко...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: martiniki
Категория: Други
Прочетен: 5814608
Постинги: 1127
Коментари: 15482
Гласове: 55736
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930