Постинг
01.02.2013 14:54 -
Зарезан първи
Автор: martiniki
Категория: Други
Прочетен: 10935 Коментари: 27 Гласове:
Последна промяна: 05.02.2013 20:40

Прочетен: 10935 Коментари: 27 Гласове:
36
Последна промяна: 05.02.2013 20:40


Вчера не валя особено, но затова пък какъв свеж вятър повя! Прави ми впечатление евфемистичното отношение на прогнозистите-метеоролози към зимните температурни и вятърни проявления. Надминаха себе си с розовия епитет "свеж" за вчерашния мразовит последно януарски вятър. Доверчиво тръгнахме да се мотаем без шапки следобед и така ни натри ушите...бррр!
Снегът в града се поразтопи. Въпреки, че не са чак толкова високи температурите, колкото им се ще на метеоролозите, временцето поомекна. Подведени от яркото слънце решихме да се възползваме днес да зарежем, че кой го знае какво ще реши февруари за след две седмици - ще вземе да скръцне и да не може да се пътува. Добре е, че има две дати за Зарезан...

Снегът на село е повече

има непокътнат - шанс да оставиш диря, пък дори и в двора си

Да зарязваш в сняг си е несравнимо приятно усещане ( все си мислех, че ще е кал и затова ми се видя чудесно това бялото)

а може и да порисуваш с вино - абстракция с каберне

но да не прекаляваш с изкуството, че трябва да ти остане от червеното и за другия двор

и не само да рисуваш, ами и ти да зарежеш

и да не пропуснеш да се порадваш на снега край пътя

от другата страна лозето също чака ножица и вино

пътят да е пуст

а слънцето да е като летяща чиния

.jpg)
снегът е с дебел кожух и ми дава надежда за тази реколта
Миналата година сме зарязвали на 14.02. - беше доста студено, но нямаше толкова сняг и си набрах първите кокичета - факт! Днес пак тръгнах с тайната мисъл, че ще има кокичета в дворовете, но и да има още не се виждат. Някъде под снега се таят. Може би на 14-и...
Живот и здраве!
Снегът в града се поразтопи. Въпреки, че не са чак толкова високи температурите, колкото им се ще на метеоролозите, временцето поомекна. Подведени от яркото слънце решихме да се възползваме днес да зарежем, че кой го знае какво ще реши февруари за след две седмици - ще вземе да скръцне и да не може да се пътува. Добре е, че има две дати за Зарезан...

Снегът на село е повече

има непокътнат - шанс да оставиш диря, пък дори и в двора си

Да зарязваш в сняг си е несравнимо приятно усещане ( все си мислех, че ще е кал и затова ми се видя чудесно това бялото)

а може и да порисуваш с вино - абстракция с каберне

но да не прекаляваш с изкуството, че трябва да ти остане от червеното и за другия двор

и не само да рисуваш, ами и ти да зарежеш

и да не пропуснеш да се порадваш на снега край пътя

от другата страна лозето също чака ножица и вино

пътят да е пуст

а слънцето да е като летяща чиния

.jpg)
снегът е с дебел кожух и ми дава надежда за тази реколта
Миналата година сме зарязвали на 14.02. - беше доста студено, но нямаше толкова сняг и си набрах първите кокичета - факт! Днес пак тръгнах с тайната мисъл, че ще има кокичета в дворовете, но и да има още не се виждат. Някъде под снега се таят. Може би на 14-и...
Живот и здраве!
днес е точно за зарязване, хубаво време, имате си и сняг, завиждам :)
Аз утре ще ходя да нагледам лозето, но при нас няма сняг :( Дано да има добра реколта!!!
цитирайАз утре ще ходя да нагледам лозето, но при нас няма сняг :( Дано да има добра реколта!!!
моите кокичета напълниха двора, но още не са разцъфтели :)))
цитирайпожелавам от сърце...
цитирайВино в снега. И зарязване. Изглежда ми много хубаво!
Ей по тия стъпки да вървиш наесен , Марти , и пълни кошници с грозде да носиш!
Наздраве! :)
цитирайЕй по тия стъпки да вървиш наесен , Марти , и пълни кошници с грозде да носиш!
Наздраве! :)
Марти, да се народи толкова много грозде, че бъчвите да не могат да поберат виното!!
На 14 февруари е истинският празник!! Но пък зарязване в снега си е несравнимо усещане. Благодаря ти!
На здраве за здраве!!!
цитирайНа 14 февруари е истинският празник!! Но пък зарязване в снега си е несравнимо усещане. Благодаря ти!
На здраве за здраве!!!
Снежно вино и кокиче в усмивката ти - прекрасно! Цялата благодат да се изсипе в лозето ви и да блести в това хубаво, чувствено и щастливо вино, което правите!
цитирайНе очаквах толкова сняг, задържал се е. Надяваме се:)
цитирайЗначи скоро!:)
цитирайПоздрави!
цитирайДа, не помня по-снежно. Благодаря за пожеланието, Мег!:)
цитирайБлагодаря, Ати!
И за мен на 14-и е същинския Зарезан. Днес се застраховахме, че както го "дават" топъл до горещ февруари да не вземе да се запъне и да противоречи;)
Здраве, Ати!
цитирайИ за мен на 14-и е същинския Зарезан. Днес се застраховахме, че както го "дават" топъл до горещ февруари да не вземе да се запъне и да противоречи;)
Здраве, Ати!
Освежително беше, макар и без кокичета. Вчерашният "свеж" вятър трасира днес:)
Много ти благодаря за наричането. Здрава бъди и да имаш поводи за радост! Все повече!
цитирайМного ти благодаря за наричането. Здрава бъди и да имаш поводи за радост! Все повече!
ама днес повелява - да е на хаирлия, Марта!:))
ще ни се пролит, но е по-добре сега да е студено, отколкото мартенски виелици и навъсен април...
цитирайще ни се пролит, но е по-добре сега да е студено, отколкото мартенски виелици и навъсен април...
Благодаря, Тити! За мен сега зимата е добра, не припирам за пролет...а и нищо не мога да обещая за март. Естествено, че през зимата трябва да е студено, озадачават ме с този нездрав топлЕст уклон...Свеж вятър в края на януари - хех;)
цитирайза мен. Нарисували сте два силуета с виното - сговорчиви и уединени :)
цитирайНаподобих си го на двойка гълъби силуета, особено в горната част;))
цитирайИзвънземни гости за Трифон Зарезан:)
Какво ли грозде ще се роди тази година?:)))
Сигурно ще е земно с извънземна сладост.:)
цитирайКакво ли грозде ще се роди тази година?:)))
Сигурно ще е земно с извънземна сладост.:)
Направих оригиналния маймунски хляб. Стана чудесен, но следващия път ще сложа стафидите в тестото, защото иначе прегарят. Вместо канела /не обичам аромата/ сложих какао и така смених канеления аромат с шоколадов.
цитирайНо и след двете на берекет да ви са всичките дни нататък!:)
цитирайтакава ми беше мисълта - съвсем като извънземни сред снежното, нийде човек не се мярка. Сигурно на 14-и ще зарязва народът.
А днес какво временце е! Язвително се изказах горе по отношение на температурите и свежия вятър, но днес направо ми стана горещо. Кафето го пихме навън и вятърът се позавъртя - свеж;)
Радвам се, че ти се е получил. Стафидите преди да ги напускам в тестото ги кисна в ром или ликьор, ако пък са меки може леко да ги набрашня. Някой ден и аз ще се запретна да направя оригинален мънки бред, вчерa изпекох един обикновен, в малка кексова форма без дупка. Инак последно време правя мазни пити със сусам - стават фантастични. Пухкави
цитирайА днес какво временце е! Язвително се изказах горе по отношение на температурите и свежия вятър, но днес направо ми стана горещо. Кафето го пихме навън и вятърът се позавъртя - свеж;)
Радвам се, че ти се е получил. Стафидите преди да ги напускам в тестото ги кисна в ром или ликьор, ако пък са меки може леко да ги набрашня. Някой ден и аз ще се запретна да направя оригинален мънки бред, вчерa изпекох един обикновен, в малка кексова форма без дупка. Инак последно време правя мазни пити със сусам - стават фантастични. Пухкави
а на 14 -и така или иначе се дублира със западняка Валентин;)
Благодаря, Мей! Да ви се връща!
цитирайБлагодаря, Мей! Да ви се връща!
Гледано лозе, хубави снимки :) Дано и виното стане добро!
цитирайВиж твоите са хубави, имат простор, цвят, композиция, идея. Моите са репортажни:)
цитирайнаближава празникът на хората,които го правят.Да са здрави и честити!Да ни радват със стойностната си продукция!Приятна вечер!:)
цитирайБлагодаря за пожеланията! Здраве и късмет и за теб! Хубав ден!:)
цитирайmartiniki написа:
Виж твоите са хубави, имат простор, цвят, композиция, идея. Моите са репортажни:)
martiniki, и репортажни снимки трябва да има, да се запечатват събитията :)
http://hulite.net/modules.php?name=News&file=article&sid=108359
цитирайТърсене